“Jitulčiny žitno-pšeničné bochánky”

02

SUROVINY

300ml mléka

2 celá vejce

1 kostička droždí

1 polévková lžíce sádla

1 polévková lžíce másla (Hery)

2 polévkové lžíce oleje

400g žitné chlebové mouky

310g hladké pšeničné mouky

150g cukru krupice

1 čajová lžička vanilkového aroma (klidně dvě)

špetka soli

—————————————————-

2 -3 polévkové lžíce čokoládových bobků

2 polévkové lžíce rozinek

3 polévkové lžíce kustovnice čínské (goji)

—————————————————–

sádlo na vymazání pekáče

olej na potření

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Něco podobného jsem kdysi jedla na farmářských trzích a tak jsem si recept vymyslela a udělala k obrazu svému. Bochánky jsem vzala na ochutnání do práce a ženským moc chutnalo. Takže teď vkládám recept i pro vás a věřím, že si pochutnáte.

K přípravě používám domácí pekárnu.

Do menšího kastrolu si dáme mírně zahřát mléko (nevařit), ve kterém rozmícháme sádlo, máslo a přidáme olej. Když je směs vlahá, rozmícháme v ní rozdrobenou kostičku droždí a  nalijeme do formy od domácí pekárny.

Přidáme vanilkové aroma, mouky, cukr a špetku soli. Na domácí pekárně zapneme program na kynutá těsta a čekáme 10 minut. Poté přisypeme rozinky, kustovnici a kousky čokolády a počkáme než bude těsto hotové (těsto je celkem tuhé, tak se nelekejte).

Hotové těsto rozdělíme na 16 kousků. Tvoříme bochánky, které vkládáme do pekáče vymazaného sádlem. Bochánky necháme ještě pod utěrkou kynout asi 15-20 minut, poté je potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 35-40 minut (dle trouby).

Bochánky podáváme pocukrované s dobrou kávou. :)

DOBROU CHUŤ!!!

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>