„Drobenková buchta 2v1″


„Drobenková buchta od švagrové Jíti“ - rychlovka! 

SUROVINY

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 kostky másla nebo Hery, 3 celá vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek mléka, skořice, ovoce (mražené nebo čerstvé)

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si z mouky, cukru a másla uděláme rukou drobenku. Ze vniklého množství si jeden hrnek drobenky odebereme na pozdější posypání vršku buchty. Do zbytku drobenky přidáme vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko a vymícháme těsto. Těsto nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, posypeme ovocem, ovoce lehce zasypeme skořicí (je jedno co je to za ovoce, je to opravdu dobré na všechny druhy) a nakonec vše zasypeme drobenkou, kterou jsme odebrali hned na začátku. Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C dokud nejsou kraje buchty zlatavé.

Na téhle buchtě se mi moc líbí, že se nemusím plácat s drobenkou zvlášť, je to fakt rychlovku. Určo zkuste!!!

DOBROU CHUŤ!!!

- z mouky, cukru a másla si připravíme drobenku, odebereme hrnek a do zbytku přidáme ostatní suroviny

- z mouky, cukru a másla si připravíme drobenku, odebereme hrnek a do zbytku přidáme ostatní suroviny“

- vymícháme řidší těsto, může mít trochu hrudky, to ničemu nevadí...

- vymícháme řidší těsto, může mít trochu hrudky, to ničemu nevadí…“

- těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a zasypeme trochou skořice

- těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a zasypeme trochou skořice“

- nakonec vše posypeme odebranou drobenkou a dáme péct

- nakonec vše posypeme odebranou drobenkou a dáme péct“

- po vytažení z trouby

- po vytažení z trouby“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

1 Response

  1. Jitule napsal:

    Ahoj, tvaroh a rebarbora byla jen má inprovizace, o kterou jsem se podělila na Facebooku. Těsto uděláš dle receptu, na něj potom poházíš tvaroh (umíchaný a dochucený, jak jsi zvyklá) a rebarboru oloupeš jako brambory a nakrájíš ji na kostičky, které poházíš na tvaroh. Nasypeš drobenku a je to. Rebarbora se nijak neupravuje, používá se syrová.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>