„Buchta z pomazánkového másla“


„Buchta z pomazánkového másla od Petry V.“ - fenomenální!!!  

SUROVINY

1 velká sklenice jakéhokoliv kompotu (já použila švestkový), 1 kelímek pomzánkového másla bez příchutě, 200g polohrubé mouky, 200g cukru krupice, 4 celá vejce, 1 prášek do pečiva

Želé: 1 vanilkový pudink, 2 lžíce cukru moučka, šťáva z kompotu, voda(dle potřeby)

POSTUP PŘÍPRAVY

Šťávu z kompotu slijeme a uchováme, švestky necháme na sítu okapat. V míse smícháme všechny sypké suroviny a potom postupně přidáme pomazánkové máslo a vejce. Zpracujeme v hladké těsto. Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče nalijeme těsto a na něj poházíme švestky. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C asi na půl hodinky. Po upečení necháme buchtu zchladnout. Mezitím si nachystáme želé: Šťávu z kompotu doplníme vodou, aby jí bylo 400ml. Potom už klasicky připravíme jako pudink. Pokud si nejste jistí, podrobný návod naleznete ZDE. Doporučuji jej udělat hustší, to znamená trochu déle vařit (aby želé bylo tuhé). Želé nalijeme na schladlou buchtu a necháme ztuhnout.

Je to vynikající, rychlá buchta a není suchá! Prostě FENOMENÁLNÍ!!!

Všem vřele doporučuji! My ji milujeme.

DOBROU CHUŤ!!!

- švestky zcedíme a šťávu z nich uchováme

- švestky zcedíme a šťávu z nich uchováme „

- v míse smícháme sypké suroviny a potom přidáme vejce a pom. máslo

- v míse smícháme sypké suroviny a potom přidáme vejce a pom. máslo“

- tohle pom. máslo jsem použila. Je důležité, aby bylo normální BEZ PŘÍCHUTĚ!!!

- tohle pom. máslo jsem použila. Je důležité, aby bylo normální BEZ PŘÍCHUTĚ!!!“

- vymícháme krásně hladké těsto

- vymícháme krásně hladké těsto“

- těsto na plechu poklademe švestkama a dáme péct do předehřáté trouby

- těsto na plechu poklademe švestkama a dáme péct do předehřáté trouby“

- PO upečení

- PO upečení“

- uvaříme si želé

- uvaříme si želé“

- teplé želé nalijeme na schladlou buchtu a necháme ztuhnout

- teplé želé nalijeme na schladlou buchtu a necháme ztuhnout“

DOBROU CHUŤ!!!

DOBROU CHUŤ!!!“

- po nakrojení...

- po nakrojení…“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>