„Bramborová buchta s jablky“


„Bramborová buchta s jablky z Huntířova“ – MŇAMÓZNÍ!!!

SUROVINY
20dkg vařených brambor ve slupce (jsou to asi tak 3 brambory), 35dkg hladké mouky, 15dkg Hery, 10dkg moučkového cukru, 2 žloutky, prášek do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory olupeme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme z nich krásné těsto. Těsto pak rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme a mezi vzniklé dvě placky dáme nastrouhaná a ochucená jablka.
Pečeme v předem rozehřáté troubě na 180°C dokud vršek není krásně zlatavý.

Jednoduchá a celkem rychlá buchta – a ten výsledek!

Budete slintat blahem!

Vyzkoušejte!

DOBROU CHUŤ!!!


-vychladlé brambory si nastrouháme na jemném struhadle

-vychladlé brambory si nastrouháme na jemném struhadle“

- přidáme zbytek ingrediencí

- přidáme zbytek ingrediencí“

- vzniklé těsto rozdělíme na dvě poloviny

- vzniklé těsto rozdělíme na dvě poloviny“

- z jedné půlky těsta vyválíme spodní placku a z druhé vrchní (těsto je krásně vláčné a když ho přendáváte na plech, tak se netrhá)

- z jedné půlky těsta vyválíme spodní placku a z druhé vrchní (těsto je krásně vláčné a když ho přendáváte na plech, tak se netrhá)“

- těsto přendáme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upravíme velikost dle potřeby tak, že prsty domáčkneme tam kde chybí nebo přebývá

- těsto přendáme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upravíme velikost dle potřeby tak, že prsty domáčkneme tam kde chybí nebo přebývá“

- nastrouhaná jablka si v míse ochutíme skořicí, rozinkami a cukrem

- nastrouhaná jablka si v míse ochutíme skořicí, rozinkami a cukrem“

- potom jablka rozprostřeme na spodní placku

- potom jablka rozprostřeme na spodní placku“

- a na jablka položíme vyválenou druhou placku (vyválíme radši víc, aby se vám pak neroztrhlo těsto jako mě, když jsem se snažila ho ještě natáhnout)

- a na jablka položíme vyválenou druhou placku (vyválíme radši víc, aby se vám pak neroztrhlo těsto jako mě, když jsem se snažila ho ještě natáhnout)“

- po vytažení z trouby (to je barvička - nádherná)

- po vytažení z trouby (to je barvička – nádherná)“

- a už si jen slastně předeme, když ochutnáme první sousto :-)))

- a už si jen slastně předeme, když ochutnáme první sousto :-)))“

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>