“Babiččina bublanina”

04

SUROVINY

4 vejce (sníh)

200g cukru krupice

1 vanilkový cukr

100ml horké vody

100ml slunečnicového oleje

250g hladké mouky

1 prášek do pečiva

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a do misky, kde jsou žloutky přidáme cukr krupice, vanilkový cukr a vše ušleháme do pěny. Poté přidáme horkou vodu (normální horkou z kohoutku) a pomalu zašleháme. Dále přidáme olej, který také pomalu zašleháme a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec pomaličku vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poházíme sezónním nebo mraženým ovocem a dáme péct na 180°C do předehřáté trouby na do 35 minut.

DOBROU CHUŤ!!!

 

Můžou se Vám líbit i mé další recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>